Váš český horokrejčí
Váš český horokrejčí

Naši ambasadoři - paraglidista Radek Klepal

Vladimír Bureš 16.08.2023

Radek Klepal létá na křídle, označeném Faramugo a v našem oblečení, třeba v bundě Dalbasho a kalhotách Talabo či v triku merino Ross.

Paragladista a náš ambasador Radek Klepal je už na místě, tedy v Kanadě a je připraven létat a plnit si své sny.

Ahoj, jsem z malé vesničky u Kolína. Kdyby mi dřív někdo řekl, že mi změní život obyčejná papírová vlaštovka, považoval bych ho za blázna. Nyní vím že i maličkost dokáže zázraky. Každý rok se u nás pořádá utkání v pexesu a hodu vlaštovkou do dálky. Jeden rok se mi poštěstilo a já vyhrál první místo, které bylo oceněno vyhlídkovým letem nad mojí vesnicí. Při tomto letu jsem si zkusil sám pilotovat ultralight a užíval jsem si novou perspektivu vnímání prostoru kolem sebe. Propadl jsem té volnosti. Začalo hledání ideálního létacího zařízení pro mě. Rád cestuji, poznávám nová místa, lidi a jejich kulturu. Pro svojí skladnost, cenovou dostupnost jsem si vybral paragliding. Jelikož kolem mého bydliště není vhodný terén pro volné létání, začal jsem uvažovat o motorovém paraglidingu. Zúčastnil jsem se paramotorového BASIC / SAFE kurzu, pod vedením Míši Machartové, která ze mě udělala juniorského talenta v motorovém paraglidingu. Teď to jsou skoro tři roky, co létám, ať už kolem komína, nebo na výlety do Alp. Pro bezpečnou pilotáž jsem šel na kurz SIV, kde se provádí nestandardní letové situace, pro větší bezpečí nad vodou, se záchrannou vestou a motorovým člunem pro případ pádu do vody.
Jedním z důvodů, proč jsem si vybral paragliding byl Benjamin Jordan, který mě inspiroval, při výběru létacího zařízení, přeletem celé Kanady na českém paramotoru. Další cesta je jasná! Jedu tam, kde to celé začalo. Do Kanady! Plánuji zde pracovat, cestovat a to hlavní létat. První destinace je národní park Banff. Rád vám nabídnu nevšední výhledy na fotkách a videa z 360° kamery s rozlišením 5,7K na mém dobrodružství v Kanadě.

To vše samozřejmě s oblečením od Faramuga! Odlet 1.8.2023!

Radek už má na Vánoce 2023 auto a v roce 2024 už létá!