Váš český horokrejčí
Váš český horokrejčí

Outdoorové ponožky Faramugo

Vladimír Bureš 03.03.2021

Faramugo nabízí od roku 2020 vlastní ponožky. V parádních přebalech!

Vlastnosti a zkušenosti z nošení

„Dříve jsem měl Bridgedaly, mohu porovnávat. Ponožky Arktida v ničem nezaostávají. Byly se mnou na kopcích jako Mont Blanc, Matterhorn, Dom, Elbrus, Kazbek, Ararat, Pik Lenina……. To jen k těm profláklým. A mohu jednoznačně potvrdit nejlepší vlastnosti na trhu (netvrdím, že jsem vyzkoušel vše, to asi nikdo). Vlastnosti jsou dané hlavně použitím vícero materiálů na správných místech, což vyhovuje různým částem nohy a zajišťuje až extrémní životnost. Jedná se o technologii vrstveného úpletu, kdy vnitřní vrstva je termoizolační, střední zajišťuje elasticitu a vrchní vrstva transportuje vlhkost na povrch ponožky. Arktida poskytuje jak výborný odvod vlhkosti, tak i tepelný komfort (termoizolace až do -40°C). Zesílená pata a špice jsou překryty speciálním pevným a propustným vláknem, zvyšujícím otěruvzdornost a paropropustnost. Chodidlová část má měkký plyš, lem obsahuje vysokoroztažný elastomer. Díky technice pletení se Arktidy na noze nepřetáčí a neshrnují. Nezpůsobí tedy časté otlaky a puchýře. Zachovají stabilní velikost a nemění se ani při (správném) praní. Poskytují dobrou ochranu lýtek. Vrchní „tunel“ ponožky vydrží silný tah, nepraskne v ruce při vytahování. Ploché švy netlačí.“ (PR jako prase, co?)

  • Vyvážené složení. Rychlé ovětrání potu. Elasticita, neshrnují se. Hřejí. Chrání na došlapu. Zabraňuje tvorbě puchýřů. eliminuje zápach.

  • Na co jsou určeny? Na turistiku a horolezectví. Přechody pohoří a lezení ledů. Lyžování a ski alpinismus. Do lesa a na vandry. A pro rybáře. Prostě, na co máme ve Faramugu bundy, na to máme i ponožky.

  • Sortiment -
    ARKTIDA – silné a velmi teplé funkční ponožky do pohorek a lyžáků. Vhodné na expedice, pro náročnou turistiku, lyžování i lezení ledů. Podmínky: 3-sezónní a zimní v horách. Složení vlna merino 40%, akryl 40%, elastan 10%, POP 10%.
    Arktida ski podkolenky – platí to, co u Arktidy-pro lyžaře
    Naag – funkční dámské s lemem, kdy cca 5 cm lze ohrnout. Vhodné do lyžáků, lepší teplo na kotníky po zutí bot a díky barevnému lemu jsou vzhledově atraktivní…..
    Trek – střední gramáž, 80% bavlna, 10% POP, 10% elastan. Funkční technická ponožka pro outdoorové aktivity, celoplyšové chodidlo (zesílený plyš na namáhaných partiích), pružný lem a kanálky pro odvod vlhkosti. Vhodná do maratónek i trekových bot a lehkých pohorek. Eukalyptus (po 10x praní zmizí) kvůli zápachu, ale hl. oxid stříbra, eliminuje pachy.
    Sport – tenké sportovní ponožky s froté úpletem v chodidle a zadní straně lýtka. Složení 65% bavlna/30% POP/5% elastan. Funkční technická ponožka, měkké ½ plyšové chodidlo, pružný lem a kanálky pro odvod vlhkosti. Lze do maratónek i jako spodní do pohorek. Má eukalyptus (po 10x praní zmizí) kvůli zápachu, ale hl. oxid stříbra, eliminuje pachy.
    Sherpa-silnější funkční thermo ponožka-celofroté pro outdoorové aktivity, měkké a s tepelnou pohodou-jemný svěr, lýtková část zakončena elastickým lemem-barva šedá/bílá se zimním motivem 40% WO/40% akryl/10% POP/10% EL
    Lugta- silnější funkční technická ponožka-celofroté pro outdoorové aktivity, měkké a s tepelnou pohodou-jemný svěr, lýtková část zakončena elastickým lemem-barva bílá/šedá/červená se zimním motivem 40% WO/40% akryl/10% POP/10% EL
    Sheep- silnější funkční technická ponožka-celofroté pro outdoorové aktivity, měkké a s tepelnou pohodou-jemný svěr, lýtková část zakončena elastickým lemem-s ovčí merino vlnou-barva bílá/šedá/červená se zimním motivem 40% WO/40% akryl/10% POP/10% EL (jen dámská)
    Merino - silnější funkční technická ponožka-celofroté pro outdoorové aktivity, měkké a s tepelnou pohodou-jemný svěr, lýtková část zakončena ohrnutým elastickým lemem ( zadělá botu, nepadá bordel)-s ovčí merino vlnou-barva bílá/šedá/s ovčím motivem 40% WO/40% akryl/10% POP/10% EL (jen dámská)
    Karba - silnější zelené pro rybáře
    Xajka - silnější na vandry
    Fish - středně silné pro rybáře
    Bulug - lehké dámské merino
    Cadadis - kompresní podkolenky
    Cada - kompresní návleky

  • Upozornění: Ponožky Faramugo nejsou vhodné pro nasazení maček. Je vhodné použít jako mezivrstvu pohorky.