Váš český horokrejčí
Váš český horokrejčí

Víte, kdo jsme a co je FARAMUGO?

Vladimír Bureš 23.12.2023

Vyjdeme vám "outdoorově" vstříc, pokud chcete vyjet do nejvyšších kopců na náročnou expedici, na trek s cestovkou nebo jen oběhnout pleso a vypudit včerejší opici z třeštící hlavy. Ušijeme hadřík nejen pro hobbíky, ale stejně tak pro využití profesní – pro ski areály, záchranáře, polárníky, policisty…. Ve Faramugu se zaměřujeme hlavně na výrobu z české nanomembránové tkaniny (je přece 21. století). Patent z Liberce, výroba ve Svitavách, šité v Luhačovicích.

A proč chobotnice? Protože je tady. A taky, proč ne? V outdooru jsou živočichové a rostliny. Chobotnice byla volná. A je taky součástí přírody. A co znamená Faramugo? Přece somálsky chobotnice. Pravda, správně se dvěma m...

Přehrání tohoto videa vyžaduje sdílení informací s YouTube.
Více info

Víte, co obnáší ušití nanomembránové bundy?

Třeba náš model Anorak 3L. Vlastně ji musíme poskládat z 30 dílků materiálu. Podílí se na ní cca 18 dodavatelů. Od výrobců a dovozců galanterie, zipů, nití, lepicí pásky… Až po výrobce strojů, potřebných ke kompletaci. Jinak, těch strojů se u nás na výrobě té bundy podílí celkem šest.

Proč se domníváme, že rozumíme tomu, co děláme?

Vlastně si můžeme hrdě napsat SINCE 1991. Šili jsme totiž už v 90. letech 20. století, jako DAB. Péřové oblečení a spacáky, bundy, sedačky pro paragliding. Oprášili jsme výrobu od r. 2014, už pod značkou FARAMUGO. Což je tak nějak somálsky chobotnice. Proč zrovna somálsky? Jde o světový jazyk, kterým se snadno domluvíme všichni (po 10 pivech). Během té dlouhé odmlky jsme závodili v atletice (sbírka medailí z mistrovství republiky, vč. účasti na Světovém poháru v atletice), jezdili na horském kole a na koloběžce. A lezli a cestovali a létali na padáku a sjížděli řeky Evropy i Asie. Na kontě máme cca 120 vrcholků Alp a dalších pohoří nad 4.000 m, severní stěnu Grandes Jorasses, řadu expedic do asijských velehor s prvovýstupy na kopce Pamíru či Altaje (Ak Alacha, Pik Bars).

  • outdoorové vybavení s nadšením sami neustále aktivně využíváme
  • máme srovnání a zkušenosti, testovali jsme v minulosti i pro jiné výrobce
  • jsme patřičné vzděláni v oboru a zaměstnáváme pracovité lidi
  • poctivě vyrábíme na Moravě, ve stínu Bílých Karpat, nikoli čínské zdi. Každý výrobek projde od A do Z našima rukama
  • umíme se přizpůsobit vašim požadavkům – velikosti, kombinace barev, úpravy…. Klademe důraz na detaily produktu
  • než výrobek dáme na trh, sami jej opakovaně oblékneme. A zničíme….
  • nanomembrána je nikoli revoluce, ale evoluce. Tedy, krok dopředu. Vyniká zejména v paropropustnosti. Faramugo je prvním na světě, kdo z ní šije (od zač. roku 2015)
  • chováme se vstřícně k planetě. Co jde ještě použít, opravíme, přešijeme…. Nejen naše vlastní výrobky, u těch nabízíme doživotní servis
  • šijeme i pro ČLOVĚKA, kusově, na každého z nás. A naopak – nešijeme pro LIDI, obří série, masovku. To přece ani nikoho nemůže bavit…..
  • jsme otevřeni inovacím a vašim přáním jako „váš český HOROKREJČÍ“

    Tím, že upřednostňujeme poctivý přístup k práci a životu, nabízíme kvalitní výrobky s dostupným servisem. Na české bundě nevyděláme tolik, jako na ušité levnou pracovní silou. Jenže na druhou stranu nemáme nadlimitní zásoby z přeplněných lodních kontejnerů. Jistě, kvalita není levná, cenově nemůžeme soutěžit s asijskou produkcí. Jsme tedy vděčni každému slušnému zájemci o naše produkty.

    Ve Faramugu nefandíme sezónním kolekcím. Na každou sezónu nový model bundy, kola či lyží. To je přece nesmysl. Loňská bunda funguje stejně dobře jako ta letošní. Jistě, pokrok a inovace… Ale ty tak rychlé tempo nemají. Jenže, co na to chrlení nových kolekcí příroda, výrobci (ti skuteční, ne přebalené „značky“) i personál prodejen. Na to si nehrajeme, je to dlouhodobě neudržitelné. U našich produktů upřednostňujeme funkčnost, proto chceme nabízet kolekci stálou, byť inovovanou.

A kde nás najdete? Tady rozhodně ne, ale u vody ano.